Yggdrasilprisen 2014

Yggdrasilprisen blev uddelt første gang i 2014, i forbindelse med generalforsamlingen den 29. april. Socialpolitisk Forening Hovedstadens formand Ove Lund holdt talen ved prisoverrækkelsen. Han sagde bl.a.:

”Yggdrasil er Livets Træ. Når vi gør noget for hinanden, når vi hjælper hinanden, så vander vi livets træ. Prisen (kr. 5.000 + diplom) gives til en person, institution eller organisation indenfor hovedstadsforeningens geografiske område, for et fremragende og engageret socialpolitisk initiativ. Der har været nedsat en priskomité på 6 medlemmer, der i år valgte at prisen skulle gå til ”Livsmods- og sorggrupperne i København” der har ”Ældresagen” som paraplyorganisation. Når man mister dem man holder af, er det vigtigt at have nogen at tale med, og have nogen der støtter. Hvis man holder sin sorg inde, kan man miste livsmodet og blive ensom. Og det er her Livsmods- og sorggrupperne i København kommer ind som et smukt frivilligt initiativ, som tænder lys i mørket, hos dem der har mistet.”

 

I takketalen fortalte prismodtagerne, at det i sorggrupperne er tilladt at være ked af det og fortælle om sin sorg. Modtagerne var glade for, at der bliver lagt mærke til det gode arbejde de gør.

Også Bent Johansen – formand for Ældresagen København – takkede for prisen og fortalte at Ældresagen har 14.000 frivillige medlemmer i DK.